De cursusdata voor 2024 zijn bekend

We hebben de cursusdata voor 2024 online gezet. Wil jij bij Hondenschool Hulst deelnemen aan een puppycursus of vervolgcursus?

Schrijf je dan in via contact@hondenschool-hulst.nl met een kopie aan anjabeau@zeelandnet.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer en email adres en de naam van je hond, geboortedatum en ras. Binnen 3 werkdagen ontvang je een schriftelijke reactie.

Je kan ook een messenger bericht sturen naar Hondenschool Hulst met daarin dezelfde informatie.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor De cursusdata voor 2024 zijn bekend

Hondenschool Hulst is verhuisd – Nieuw adres!!!

Per 4 mei is Hondenschool Hulst actief op een nieuwe locatie! Vanaf nu vindt je ons bij VV Clinge.

Parkeren kan bij Sportcomplex Malpertuus – Malpertuuslaan 6 – 4567 BM Clinge. Het veld bevindt zich aan de linkerkant van het pad, net achter de parking.

https://www.google.com/maps/place/Sportpark+Malpertuus/@51.2677565,4.0889835,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x47c38819a7467191:0x872e64bd165530c9!8m2!3d51.2677565!4d4.0911722!16s%2Fg%2F11hb3k5l73

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Hondenschool Hulst is verhuisd – Nieuw adres!!!

We gaan weer starten!!!

Beste cursisten,

we zijn blij dat we weer mogen starten met de lessen! Donderdag 20 januari gaan we beginnen, in groepjes van 4, 25 minuten les.

Jullie krijgen een dezer dagen een email met de cursusdata en verdere informatie en instructies.

De lessen zitten, vanwege de beperkte groepsgrootte, vol, maar opgeven voor een nieuwe puppy- of vervolgcursus is al mogelijk. Stuur een bericht naar contact@hondenschool-hulst.nl

Dan komen jullie op de lijst voor de cursus die 10 maart van start gaat

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor We gaan weer starten!!!

Update nieuwe cursussen 2022

Beste cursisten en toekomstig cursisten,

Helaas kunnen we vanwege de huidige geldende Corona maatregelen niet op 6 januari van start gaan met de nieuwe trainingen van 2022. We zullen de update van 14 januari afwachten en dan onze data herzien en jullie zo snel mogelijk per email op de hoogte houden. Ook deze website zal zsm bijgewerkt worden zodra we weten waar we aan toe zijn.

Maar niet getreurd, net als in 2021 zijn we flexibel en zullen we er alles aan doen om de lessen voor iedereen te hervatten zodra dit weer is toegestaan.

Wel hebben we voor jullie wat tips op een rijtje gezet en uiteraard mogen jullie bij vragen ook mailen.

Hopelijk tot snel!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Update nieuwe cursussen 2022

De laatste puppy cursus voor 2021 start 14 oktober

Donderdag 14 oktober starten we de laatste puppy cursus voor 2021 op. Er zijn nog enkele plekjes vrij. Bij interesse stuurt u een mail naar contact@hondenschool-hulst.nl

We geven nog 6 lessen in 2021 en na de feestdagen hervatten we met de resterende 6 lessen.

De exacte data vindt u in de bevestigingsmail die u binnen 3 werkdagen ontvangt en op de website.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor De laatste puppy cursus voor 2021 start 14 oktober

Nuttige tips voor (nieuwe) hondenbaasjes

Aangezien we helaas niet kunnen starten op de geplande datum, 6 januari 2022, willen we jullie, vooral voor pups, een aantal tips meegeven. En uiteraard kunnen jullie met vragen ook altijd mailen naar contact@hondenschool-hulst.nl We zullen proberen jullie zo goed mogelijk te helpen.

Tips voor puppy-eigenaren:

  • Hoe verleidelijk het ook mag zijn om een hele dag met je pup bezig te zijn, zorg dat hij/zij ook nu leert om alleen te zijn. Zo voorkom je dat je een hond creĆ«ert die verlatingsangst heeft
  • Zorg dat je hond voldoende rust krijgt. Ga niet heel de dag spelen en veel meer wandelen dan je in normale omstandigheden zou doen. Je hond raakt hierdoor overprikkeld en kan vervelend gedrag gaan vertonen
  • Hou zo veel mogelijk het normale ritme en patroon aan zoals dat normaal van toepassing zou zijn.
  • Pups mogen nog niet te ver wandelen. Hou je hieraan en voorkom hierdoor gewrichtsproblemen. We rekenen: het aantal weken van de hond + 5 als het aantal minuten dat de wandeling mag duren
  • Doe regelmatig oefeningen met je hond. Geen half uur aan een stuk, beter 3 of 4 keer per dag 5 tot 10 minuten
  • Bouw een goede band op met je pup. Speel veel en laat de hond tijdens het spelen naar jou toekomen. Loop achteruit en roep hem enthousiast bij je. Gegrom bij het spelen is niet erg.
  • Geef steeds duidelijke commando’s. Het loslaten van speeltjes kan je aanleren door te ruilen. Geef commando los, hou je hand onder het speeltje en geef met de andere hand een klein beloninkje.
  • Is je pup bijterig, dit is normaal voor een pup. Zorg voor voldoende speeltjes en roep au of nee wanneer hij te hard bijt en stop het spel. Zo zal de pup leren wat wel en niet acceptabel is. Zorg voor stevige speeltjes zoals een flostouw, goed voor de tanden.

En ook nu geldt: heb je vragen, aarzel niet ons een mail te sturen. We zullen dan proberen een zo goed mogelijk antwoord te geven.


Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Nuttige tips voor (nieuwe) hondenbaasjes