Vanaf 8 oktober extra puppycursus en start vervolgcursus

Vanwege de vele aanmeldingen en interesse, hebben we besloten 8 oktober een extra puppycursus op te starten. Aanvang 20.15 uur. Deze cursus zal door Monique en Anja samen gegeven worden.

De vervolgcursus start ook 8 oktober, aanvang 19.30 uur. Deze zal door Anja verzorgd worden.

Aanmelden kan via contact@hondenschool-hulst.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, ras, naam en geboortedatum hond. U ontvangt binnen 3 dagen een schriftelijke reactie van ons.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Vanaf 8 oktober extra puppycursus en start vervolgcursus

Honden speeltijd vanaf 27 augustus

We hervatten het hondenspelen vanaf 27 augustus. Binnen enkele dagen sturen we naar alle deelnemers een update met data voor dit jaar. De resterende data voor 2020 zijn: 27 augustus, 10 en 17 september en 1 oktober.

Meer informatie is terug te vinden onder cursussen en cursusdata.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Honden speeltijd vanaf 27 augustus

Start nieuwe puppy cursus 27 augustus

beste Cursisten,

donderdag 27 augustus starten we weer met een nieuwe puppycursus. Aanvang 19.30 uur. Deze cursus is volgeboekt!

Mensen die zich hebben opgegeven, ontvangen binnen een paar dagen meer informatie en instructies ivm de nog steeds geldende corona maatregelen.

Krijgt u binnenkort een pup en heeft u interesse in een puppycursus? Stuur ons vrijblijvend een bericht via contact@hondenschool-hulst.nl

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Start nieuwe puppy cursus 27 augustus

We hervatten de trainingen vanaf 4 juni

Beste cursisten,

Bedankt voor jullie geduld. Goed nieuws! We hervatten de trainingen vanaf 4 juni. Jullie hebben een persoonlijke mail van ons ontvangen met daarin verdere uitleg en nieuwe cursusdata. De data zijn inmiddels ook aangepast op de site, kijk hiervoor bij cursusdata

Wil je nog inschrijven voor een puppycursus die 4 juni van start gaat, stuur dan een mail naar contact@hondenschool-hulst.nl en vermeldt daarin je naam, adres, email adres telefoonnummer en het ras, geboortedatum en naam van je pup. Binnen 3 dagen sturen we een bevestiging.

Het spelen hervatten we weer na de zomervakantie, vanaf 27 augustus.

Tot snel!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor We hervatten de trainingen vanaf 4 juni

Update en tips

Beste cursisten,

Na 21 april hopen we met een concrete update te kunnen komen wanneer we de lessen weer kunnen hervatten en hoe we de cursus in kunnen vullen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Helaas mogen we nog geen activiteiten hervatten en moeten we wachten op de nieuwe update van 12 mei. Dan weten we wat er vanaf 20 mei weer mag en kunnen we hopelijk nieuwe plannen maken.

Wel willen we jullie, vooral voor pups, een aantal tips meegeven:

  • Hoe verleidelijk het ook mag zijn om een hele dag met je pup bezig te zijn, zorg dat hij/zij ook nu leert om alleen te zijn. Zo voorkom je dat je een hond creĆ«ert die verlatingsangst heeft
  • Zorg dat je hond voldoende rust krijgt. Ga niet heel de dag spelen en veel meer wandelen dan je in normale omstandigheden zou doen. Je hond raakt hierdoor overprikkeld en kan vervelend gedrag gaan vertonen
  • Hou zo veel mogelijk het normale ritme en patroon aan zoals dat normaal van toepassing zou zijn.
  • Pups mogen nog niet te ver wandelen. Hou je hieraan en voorkom hierdoor gewrichtsproblemen. We rekenen: het aantal weken van de hond + 5 als het aantal minuten dat de wandeling mag duren
  • Doe regelmatig oefeningen met je hond. Geen half uur aan een stuk, beter 3 of 4 keer per dag 5 tot 10 minuten
  • Bouw een goede band op met je pup. Speel veel en laat de hond tijdens het spelen naar jou toekomen. Loop achteruit en roep hem enthousiast bij je. Gegrom bij het spelen is niet erg.
  • Geef steeds duidelijke commando’s. Het loslaten van speeltjes kan je aanleren door te ruilen. Geef commando los, hou je hand onder het speeltje en geef met de andere hand een klein beloninkje.
  • Is je pup bijterig, dit is normaal voor een pup. Zorg voor voldoende speeltjes en roep au of nee wanneer hij te hard bijt en stop het spel. Zo zal de pup leren wat wel en niet acceptabel is

En ook nu geldt: heb je vragen, aarzel niet ons een mail te sturen. We zullen dan proberen een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Hopelijk weer tot snel!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Update en tips

Update activiteiten – COVID-19

Beste cursisten,

Ook wij zijn helaas genoodzaakt alle activiteiten te pauzeren. Dit betekent dat de lessen en het spelen in ieder geval tot eind mei komen te vervallen. U kunt gewoon uw interesse doorgeven voor onze volgende puppy cursus, we houden u dan op de hoogte van de (aangepast) startdatum. Alle momenteel getoonde cursus data zijn onder voorbehoud.

Wij hopen na 28 april weer de activiteiten te kunnen hervatten. Een en ander uiteraard afhankelijk van het RIVM advies. Alle cursisten en reeds aangemelde kandidaten voor de cursus met oorspronkelijk geplande start datum 9 april, zullen zsm een persoonlijke email ontvangen.

Blijf deze website en onze Facebook pagina Hondenschool Hulst volgen voor de meest actuele informatie.

Hopelijk tot snel.

Vanwege COVID-19 zijn alle activiteiten vanaf 19 maart tot 28 april opgeschort en komt ook de wandeling op 5 april te vervallen. We houden jullie via onze Facebook groep, deze website en email op de hoogte

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Update activiteiten – COVID-19

Foto’s wandeling online

De foto’s van de wandeling staan online!

http://hondenschool-hulst.nl/fotos/fotogalerij-2019/fotos-wandeling-9-november

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s wandeling online

Wijziging datum gezamenlijke wandeling

Let op: de datum voor de gezamenlijke wandeling als afsluiting van het cursusjaar is gewijzigd.

NIEUWE DATUM: 10 NOVEMBER (ipv 17 november)

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Wijziging datum gezamenlijke wandeling

Nieuw!!! Honden speeltijd

Vaak hebben we de vraag gekregen of de honden ook na de puppy training, in de vervolgcursus, nog met elkaar mochten spelen op het veld. Of dat wij een locatie wisten waar dit mogelijk was.

Deze mogelijkheid bieden we nu als Hondenschool Hulst!

Vanaf 22 augustus organiseren we een half uur begeleid spelen op onze locatie aan de Bietenweg, van 20.30-21.00 uur. Dit betekent dat we honden de kans geven op een afgesloten terrein met elkaar te spelen.

Dit organiseren we om de week en de exacte data zijn terug te vinden op de site http://hondenschool-hulst.nl/cursusdata/

Meer informatie vindt u terug op onze speciale pagina: http://hondenschool-hulst.nl/cursussen/honden-speeltijd/

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw!!! Honden speeltijd

Foto’s wandeling 30 juni online

Het was weer een gezellig en geslaagde wandeling. Iedereen bedankt. De foto’s staan online en u kunt ze hier bekijken:

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s wandeling 30 juni online