Hondenschool Hulst bestaat in 2021 10 jaar

In 2021 bestaan we 10 jaar! En we hopen dit met een leuke en bijzondere activiteit te kunnen vieren. Zowel met onze huidige als onze oud-cursisten. We hopen deze activiteit in april te kunnen houden.

Hou onze website en onze Facebook pagina in de gaten!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Hondenschool Hulst bestaat in 2021 10 jaar

Nieuwe cursussen 2021

Beste (toekomstig) cursisten. Vanwege de huidige maatregelen, konden we de cursussen pas vanaf 21 januari starten. We trainen in duo’s, volgens aangepast tijdsschema.

Voor de eerste helft van 2021 staan de cursusdata nu online. Cursisten worden per email op de hoogte gehouden van data en de lestijden.

Hou ook onze Facebook pagina, deze website en je email in de gaten, we houden jullie op de hoogte. Tot dan en veel succes en plezier met jullie viervoeters.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe cursussen 2021

Alle lessen worden vanaf 19 november hervat

Beste mensen,

De afgelopen weken hebben we gebruikt om het plan voor de nieuwe cursusopzet verder uit te werken. Zo gaan we trainen in kleine groepjes van maximaal 4 cursisten en 1 instructeur. Zo kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en toch de lessen voortzetten. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen. In de persoonlijke email staan de details zoals die voor jullie gelden.

De cursusdata zijn ook aangepast en terug te vinden in de email of op deze website onder het kopje cursusdata.

Een en ander is uiteraard onder voorbehoud van de nieuwe updates die zullen volgen.

Tot snel weer!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Alle lessen worden vanaf 19 november hervat

Update en tips

Beste cursisten,

Na 27 oktober hopen we met een update te kunnen komen wanneer we de lessen weer kunnen hervatten en hoe we de cursus in kunnen vullen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Zodra er meer bekend is, zullen we de cursusdata aanpassen en met jullie delen.

Wel willen we jullie, vooral voor pups, een aantal tips meegeven. En uiteraard kunnen jullie met vragen ook altijd mailen naar contact@hondenschool-hulst.nl We zullen proberen jullie zo goed mogelijk te helpen.

Tips voor puppy-eigenaren:

  • Hoe verleidelijk het ook mag zijn om een hele dag met je pup bezig te zijn, zorg dat hij/zij ook nu leert om alleen te zijn. Zo voorkom je dat je een hond creĆ«ert die verlatingsangst heeft
  • Zorg dat je hond voldoende rust krijgt. Ga niet heel de dag spelen en veel meer wandelen dan je in normale omstandigheden zou doen. Je hond raakt hierdoor overprikkeld en kan vervelend gedrag gaan vertonen
  • Hou zo veel mogelijk het normale ritme en patroon aan zoals dat normaal van toepassing zou zijn.
  • Pups mogen nog niet te ver wandelen. Hou je hieraan en voorkom hierdoor gewrichtsproblemen. We rekenen: het aantal weken van de hond + 5 als het aantal minuten dat de wandeling mag duren
  • Doe regelmatig oefeningen met je hond. Geen half uur aan een stuk, beter 3 of 4 keer per dag 5 tot 10 minuten
  • Bouw een goede band op met je pup. Speel veel en laat de hond tijdens het spelen naar jou toekomen. Loop achteruit en roep hem enthousiast bij je. Gegrom bij het spelen is niet erg.
  • Geef steeds duidelijke commando’s. Het loslaten van speeltjes kan je aanleren door te ruilen. Geef commando los, hou je hand onder het speeltje en geef met de andere hand een klein beloninkje.
  • Is je pup bijterig, dit is normaal voor een pup. Zorg voor voldoende speeltjes en roep au of nee wanneer hij te hard bijt en stop het spel. Zo zal de pup leren wat wel en niet acceptabel is

En ook nu geldt: heb je vragen, aarzel niet ons een mail te sturen. We zullen dan proberen een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Hopelijk weer tot snel!

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Update en tips

Alle cursusdata weer bijgewerkt

De site is weer bijgewerkt met de resterende cursusdata voor najaar 2020 en met de cursusdata voor 2021. Deze vindt u terug onder de pagina cursusdata.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Stuur een bericht naar contact@hondenschool-hulst.nl

Hou ook steeds onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

En, in 2021 bestaat Hondenschool Hulst 10 jaar. We gaan dan zeker iets leuks organiseren! Dus blijf ons volgen.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Alle cursusdata weer bijgewerkt

Vanaf 8 oktober extra puppycursus en start vervolgcursus

Vanwege de vele aanmeldingen en interesse, hebben we besloten 8 oktober een extra puppycursus op te starten. Aanvang 19.30 uur. Deze cursus zal door Monique gegeven worden. Kosten voor deze cursus van 13 lessen zijn 65 euro. Deze cursus is inmiddels volgeboekt. 7 januari 2021 is de eerstvolgende puppycursus waarvoor weer aangemeld kan worden.

De vervolgcursus start ook 8 oktober, aanvang 20.15 uur. Deze zal door Monique en Anja samen verzorgd worden. Dit is een korte cursus van 6 lessen. Kosten 35 euro.

Aanmelden kan via contact@hondenschool-hulst.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, ras, naam en geboortedatum hond. U ontvangt binnen 3 dagen een schriftelijke reactie van ons.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Vanaf 8 oktober extra puppycursus en start vervolgcursus

Honden speeltijd vanaf 27 augustus

We hervatten het hondenspelen vanaf 27 augustus. Binnen enkele dagen sturen we naar alle deelnemers een update met data voor dit jaar. De resterende data voor 2020 zijn: 27 augustus, 10 en 17 september en 1 oktober.

Meer informatie is terug te vinden onder cursussen en cursusdata. Het spelen voor 2021 is nog onder voorbehoud. Houdt onze site en Facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Honden speeltijd vanaf 27 augustus

Foto’s wandeling online

De foto’s van de wandeling staan online!

http://hondenschool-hulst.nl/fotos/fotogalerij-2019/fotos-wandeling-9-november

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s wandeling online

Wijziging datum gezamenlijke wandeling

Let op: de datum voor de gezamenlijke wandeling als afsluiting van het cursusjaar is gewijzigd.

NIEUWE DATUM: 10 NOVEMBER (ipv 17 november)

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Wijziging datum gezamenlijke wandeling

Nieuw!!! Honden speeltijd

Vaak hebben we de vraag gekregen of de honden ook na de puppy training, in de vervolgcursus, nog met elkaar mochten spelen op het veld. Of dat wij een locatie wisten waar dit mogelijk was.

Deze mogelijkheid bieden we nu als Hondenschool Hulst!

Vanaf 22 augustus organiseren we een half uur begeleid spelen op onze locatie aan de Bietenweg, van 20.30-21.00 uur. Dit betekent dat we honden de kans geven op een afgesloten terrein met elkaar te spelen.

Dit organiseren we om de week en de exacte data zijn terug te vinden op de site http://hondenschool-hulst.nl/cursusdata/

Meer informatie vindt u terug op onze speciale pagina: http://hondenschool-hulst.nl/cursussen/honden-speeltijd/

Geplaatst in Cursussen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw!!! Honden speeltijd